Zoé végre kimozdul - úgy igazából ( első rész)

- Nem megy, ma nem jó. Este tizenegyig el kell küldenem a jelentésemet, különben Miguel nem tudja befejezni az elemzést délután hatra. Nem hagyom cserben az én drága mexikói kollégámat. Meg különben is, olyan jó pasi, imádok vele dolgozni. - Zoé az utolsó mondatánál elmosolyodott, és rákattintott Miguel adatlapjára.
- Na jó, most kicsit megsértődtem. - Anna durcásan nézett a webcambe. - Inkább a melót választod egy latin-amerikai macho miatt, akivel valószínűleg soha nem fogsz személyesen találkozni, mint az ősrégi barátnődet? Ráadásul péntek este? Te sem vagy normális.
- De ez a cég nagyon jól fizet, nem akarom, hogy kirúgjanak. - Mentegetőzött Zoé, miközben fél szemmel még mindig Miguel képét nézte. - És egy csomó dolgot letölthetek a szerverükről, teljesen ingyen. Erről jut eszembe, megvan a legújabb James Bond film. Átküldjem?
- Nem kell, köszi. Nem vagyok oda az új James Bondért, Daniel Craig sokkal jobb volt.
- Hát te tudod. De most bocs, le kell kattannom, tudod, real-time rendszer van!
- Ja persze, hard real-time!
Zoé már éppen ki akart lépni a videofon kapcsolatból, mikor Anna heves integetések mellett kiabálni kezdett:
- Várj még Zoé, óriási hírem van!!! Jövő héten a Raptor Kingdom lép fel a CWF*-ben, oda el kell jönnöd, már csak azért is, mert nyertem két belépőt egy hülye netvetélkedőn.
- Jesszus, a Raptor Kingdom élőben??? Itt??? Ezt nem hiszem el!
- Hát ezt ne is. Élőben Londonban lépnek fel, itt csak virtuálisan. De olyan lesz, mintha tényleg élőben, előtted játszanának a színpadon. Én már voltam ilyen koncerten a CWF-ben, és fantasztikus élmény.
- Na jó, majd meglátom, mit tehetek.

Zoé és Anna között már hónapok óta ilyen, és hasonló beszélgetések zajlottak hétvégenként. Zoé nem is értette, hogy barátnője hogyan lehet még mindig ennyire kitartó. Hiszen Zoé már itt élte az életét, a kibertérben. Itt dolgozott, itt ismerkedett, innen rendelte az ételt is. A kényelmes fotel, előtte a számítógép, mellette a futógép, alvás pedig a csendkabinban. Zoénak már majdnem egy éve így teltek a napjai. De Anna nem adta fel. Az előbbihez hasonló beszélgetések után Zoé mindig megfogadta, hogy a következő héten engedni fog, és végre kimozdul otthonról. Aztán a hét végére ez az elhatározás lecsillapodott, és végül megint virtuális világát választotta, a valóság helyett.