Zoé végre kimozdul - úgy igazából ( második rész)

Eltelt egy hét, és megint úgy tűnt, hogy Zoé most sem hagyja magára számítógépét. Már azon gondolkozott, milyen kifogást találjon ki, miközben akaratlanul is Miguel adatlapjára tévedt, ahol a következő üzenetet olvashatta az állapot rovatban:
"Bulizni mentem a barátnőmmel. Mindenkinek minden szépet, a hétvégén offline leszek!"
Zoé nem hitt a szemének, a barátnő és az offline szavak nem illettek bele Miguellel való kapcsolatába. Hogy tehette ezt vele? És csak így, se szó, se beszéd. Zoé szívét egy pillanat alatt összetörte virtuális világa. Most mit csináljon? A kétségbeesés határán állt, mikor hívást kapott skype-on. Anna volt az:
- Hogy állsz? Felkészültél rá, hogy ma hatalmasat fogunk partizni?
- Miguel... - Zoé hirtelen csak ennyit tudott mondani.
- Ne már, hogy megint a mexikóival "töltöd" az estéd? Ezt nem teheted, megbeszéltük.
- Képzeld Anna, Miguel bulizni ment a barátnőjével.
- Nagyon helyes! Még egy ok, hogy te is kimozdulj végre. Akkor kilencre gyere fel hozzám, finom vörösborom van, azzal megteremtjük az alaphangulatot.
Ez a határozottság Zoét is felbátorította. A csalódottság pillanatok alatt dühvé változott benne.
- Azt mondtad, hogy kilenckor nálad? Rendben Anna, akkor harcra fel!
- Helyes beszéd, várlak!
- Rendben, ott leszek!
És abban a pillanatban, hogy ezeket a szavakat kimondta, már be is rakta a Raptor Kingdom zenéjét. A hangerőt maximumra csavarta, gondolta ezzel kicsit felspannolja magát. A lelkesedés egy pillanat alatt belébújt, aztán ahogy kinyitotta a ruhásszekrényét, egy pillanat alatt el is szállt.
- Ruha, smink, frizura! És csodálkozik Anna, hogy rég nem mozdultam ki?! Na mindegy, valamit magamra kapok, a lényeg, hogy ma este tényleg bulizni fogok!
Viszonylag gyorsan el is készült, ami annak is betudható, hogy egy pillanatra sem mert megállni, mert félt, hogy akkor elkezd gondolkodni, és a végén otthon marad Barátok Közt-öt nézni. Az maga lett volna a teljes megsemmisülés. A liftben lefelé még egyszer átgondolta, hogy mindent rendben hagyott-e otthon:
- Fűtés beprogramozva, skype-ból kijelentkeztem, riasztót mms funkcióra állítottam. Talán nem felejtettem el semmit.
Zoé kilépett az utcára, és Anna lakása felé vette az irányt.